Tatiana Iekel, actriţă a Teatrului Mic, unde a jucat peste 70 de roluri, a murit la vârsta de 84 de ani şi a fost înmormântată sâmbătă, au confirmat pentru News.ro reprezentanţi ai instituţiei teatrale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Născută la Iaşi, pe 10 octombrie 1932, Tatiana Iekel a fost repartizată la Teatrul Mic imediat după ce a terminat Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale. ”Aici a jucat fără întrerupere, cu mare dragoste şi un talent inegalabil, până la vârsta pensionării”, a transmis instituţia într-un comunicat.

”Să joc teatru a fost bucuria mea cea mai mare! Este ca o patimă fără sfârşit ... Teatrul Mic”, mărturisea Tatiana Iekel în volumul ”Teatrul Mic. 50 de ani”, apărut în 2013.

”Zboară cocorii”, de Victor Rozov (1958), în regia lui Mihai Raicu, este primul spectacol în care a fost distribuită într-un rol principal (Veronica Bogdanova), unde a jucat alături de Iurie Darie şi Ion Gheorghiu. A făcut parte din delegaţia Rusiei la Cannes, care promova filmul omonim, cu Tatiana Samoilova în rolul principal.

Pe scena Teatrului Mic şi Foarte Mic a jucat în peste 70 de roluri, pline de substanţă şi apreciate de publicul românesc. Ultimul personaj pe care l-a interpretat la Teatrul Mic a fost Evelyn Thomas, în spectacolul ”Cum gândeşte Amy”, regizat de Cătălina Buzoianu (2005).

Recent, Tatiana Iekel a interpretat-o pe Evelina în filmul ”Sieranevada” (2016), regizat de Cristi Puiu, rol pentru care a primit o nominalizare în acest an la Premiile Gopo la categoria ”cea mai bună actriţă în rol secundar”.

Tatiana Iekel a fost căsătorită cu Florin Piersic între anii 1962 - 1974 şi este mama actorului şi regizorului Florin Piersic Jr.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.