Târgul Moşilor de Toamnă va avea loc în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, în perioada 30 octombrie - 1 noiembrie, potrivit organizatorului Fundaţia Kogaion 115. Intrarea este liberă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru praznicul Moşilor de toamnă, toţi creştinii care vor să împartă pachete pentru sufletele celor adormiţi sunt aşteptaţi de gospodine din Bucovina, care vor coace la faţa locului colaci împletiţi, poale’n brâu şi alivenci moldoveneşti. Se spune că oricine are grijă să dea de pomană în această zi, va avea binecuvântare sănătate şi noroc în lunile următoare.

Meşteşugarii veniţi la acest eveniment expun o diversitate de ţesături şi costume tradiţionale, ceramică maramureşeană şi de Corund, icoane pictate pe lemn şi pe sticlă, covoare ţesute la război, măşti populare, jucării din lemn şi din pânză lucrate manual, obiecte de gospodărie şi mic mobilier din lemn sculptat, zgărdane, chimire şi cojoace, decoraţiuni din lavandă şi din lut, creme şi uleiuri fabricate artizanal, din ingrediente naturale.

Pentru a avea cămări îmbelşugate, vizitatorii pot târgui dintr-o ofertă gastronomică deosebit de variată: zacuscă şi murături pe alese, prăjituri şi ciocolată de casă pregătite după reţete maramureşene, plăcinte şi sarailii, cozonaci, diferite sortimente de miere, pălincă, must şi vin, fructe şi legume proaspăt culese.

Colecţionarii de antichităţi au ca de obicei nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute.

Nu va lipsi nici ospăţul caracteristic oricărui Târg de Moşi, cu pastramă de berbecuţ la grătar, mititei, sarmale cu mămăliguţă sau bulz ciobănesc. La ceaun va fi pregătit orez cu lapte şi scorţişoară servit la căniţe de lut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.