Târgul internaţional de carte din Guadalajara (Mexic) şi Hay Festival of Literature & Arts (Ţara Galilor) sunt laureatele de anul acesta ale premiului Prinţesa de Asturias pentru Comunicare şi Ştiinţe Umaniste, potrivit TVE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul mexican este evenimentul anual de literatură în limbă spaniolă cel mai important din lume. Capitala statului Jalisco organizează acum al doiea cel mai mare târg de carte din lume, după cel de la Frankfurt.

La Hay Festival, în fiecare an, se reunesc scriitori, muzicieni, cineaşti şi personalităţi din mediul cultural. Despre eveniment, Bill Clinton a spus că este „un Woodstock al minţii”.

Anul trecut, premiul Prinţesa de Asturias pentru Comunicare şi Ştiinţe Umaniste a revenit Muzeului Prado, care sărbătorea bicentenarul.

Între alte personalităţi recompensate în trecut se numără jurnalista mexicană Alma Guillermoprieto, sextetul argentinian Les Luthiers şi fotoreporterul american James Nachtwey.

Fiecare premiu Prinţesa de Asturias este dotat cu o reproducere a unei sculpturi a lui Joan Miró, 50.000 de euro, o diplomă şi o medalie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.