Târgul de Armindeni, sărbătoare din calendarul popular şi prilej de întâlniri, negoţ şi discuţii, care aminteşte de atmosfera satului de altădată, este organizat la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti, până pe 1 mai, ora 19.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vizitatorii vor descoperi sau regăsi meşteri populari şi produsele lor. 

În tradiţia populară, Armindenul este zeul vegetaţiei care protejează animalele, holdele, viile, livezile şi oamenii. Se obişnuieşte ca în această zi să se împodobească stâlpii şi porţile caselor cu ramuri verzi, precum şi intrările în adăposturile vitelor şi anexelor gospodăreşti, pentru a oferi protecţie animalelor şi oamenilor împotriva răului.

Tot în această zi oamenii se strâng în poieni, la iarbă verde, în pădure, vii şi livezi şi mânâncă miel fript şi beau vin roşu amestecat cu pelin, pentru schimbarea sângelui şi apărarea oamenilor şi animalelor de boli.

Târgul este deschis zilnic, până pe 1 mai, de la ora 9.00, şi se va desfăşura în incinta Muzeului Satului, fiind necesară achiziţionarea biletului de intrare, în cadrul programului de vizitare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.