Tapiseria "Game of Thrones" de 87 de metri lungime, adusă din Irlanda de Nord unde au fost filmate multe dintre scenele serialului de succes, va fi expusă în oraşul normand Bayeux până la sfârşitul anului, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a sărbători Irlanda de Nord şi "Game of Thrones", o imensă tapiserie a fost creată de oficiul de turism irlandez. 

Opera cuprinde ansamblul celor opt sezoane ale celui mai urmărit serial sin lume, a cărui difuzare s-a încheiat acum câteva săptămâni. Realizată într-un stil foarte inspirat al tapiseriei din Bayeux, ce reprezintă cucerirea Angliei de către William Cuceritorul, fresca a sosit marţi la subprefectura din Calvados. 

Ea a treversat Marea Mânecii înainte de a fi transportată din Cherbourg. Acest schimb a fost posibil pentru că Oficiul de turism irlandez a încheiat un parteneriat îndrăzneţ cu Muzeele naţionale din Irlanda de Nord şi oraşul Bayeux. 

Tapiseria va putea fi văzută din 13 septembrie până la 31 decembrie, la Hôtel du Doyen.

Această tapiserie se vrea povestea brodată a celor opt sezoane din serialul medievalo-fantastic, filmat în Belfast, care spune istoria familiilor care luptă pentru a domni peste lumea fictivă din Westeros. Dacă tapiseria a fost ţesută în mare parte la maşină, cu in provenit de la una dintre fabricile din Irlanda de Nord, a fost nevoie de doi ani şi 30 de voluntari pentru a broda finisajele: roşu sângeriu, verdele smarald sau albastrul glacial, precum şi elementele esenţiale din saga. Pânza a câştigat şapte premii de publicitate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.