Coupé-ul de dans contemporan „Tango. Radio & Juliet”, de Edward Clug, va fi transmis online, duminică, de Opera Naţională Bucureşti şi este dedicat Zilei Românilor de Pretutindeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înregistrarea va fi oferită în regim gratuit în cadrul Festivalului Culturii Românilor de Pretutindeni „Aici-Acolo”, pe canalul de YouTube al Operei Naţionale Bucureşti şi pe pagina de Facebook a festivalului.

Două creaţii coregrafice ale celebrului dansator şi coregraf Edward Clug, artist de origine română, sunt îmbinate în acest spectacol. Fragmentele muzicale alese sunt diverse ca gen, de la compozitori ca Astor Piazzolla şi Goran Bregović până la sonorităţile trupei britanice de rock alternativ Radiohead.

Ambele lucrări reprezintă un poem coregrafic, fiecare în parte fiind structurate ca poezie de stare.

Edward Clug a montat spectacole cu cele mai importante companii de balet din lume şi a creat partituri coregrafice special pentru staruri internaţionale ale dansului. Sub conducerea sa, Compania de Balet a Teatrului Naţional Maribor, din Slovenia, a devenit în ultimul deceniu una dintre cele mai respectate instituţii de gen din lume.

Începând cu anul 2015, Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită în ultima duminică a lunii mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.