Artistul Takao Saito, creatorul celei mai longevive serii de benzi desenate japoneze, cunoscute sub numele manga, a murit la vârsta de 84 de ani din cauza unui cancer, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai cunoscută creaţie a lui Saito este „Golgo 13”, povestea unui asasin de profesie ce dă lovituri peste tot în lume, care a debutat în 1968 şi, ulterior, a fost adaptată pentru marile ecrane şi sub formă de jocuri.

A 201-a ediţie a apărut în luna iulie a acestui an, stabilind un nou record Guinness pentru cele mai multe volume publicate dintr-un singur serial manga.

Născut în vestul Japoniei în 1936, Saito a publicat primul volum de benzi desenate în 1955, pe când lucra ca bărbier.

Succesul înregistrat de „Typhoon Goro”, publicat de el în 1960, l-a determinat să se mute din Osaka în Tokyo, unde şi-a lansat propria companie de producţie. Însă cea mai cunoscută lucrare a sa a fost „Golgo 13”, cunoscută şi ca „Duke Togo”, pe care a ilustrat-o şi scris-o.

În 1950, el a ajutat la crearea „gekiga”, un gen realistic de manga destinat adulţilor.

Editorul său a anunţat că seria „Golgo 13” va continua după moartea autorului.

În 2013, Saito a declarat că se teme că aceasta ar putea fi întreruptă în orice moment, astfel că a pregătit finalul. „Mereu am avut coşmaruri că seria mea manga va fi oprită şi am crezut că va fi imediat, aşa că am pregătit finalul. Însă a continuat atât de mult încât nu mai este proprietatea autorului, ea aparţine cititorilor”, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.