Una dintre picturile timpurii ale artistului britanic L.S. Lowry din seria "Going to..." va fi scoasă la licitaţie pentru prima dată în 50 de ani şi ar putea fi adjudecată la 4 milioane de lire sterline, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artistul din Salford este binecunoscut pentru reprezentările sale cu fotbal, dar "Going to the Match" din 1928 îi arată pe locuitori mergând la un joc de rugby. 

În tablou, steagul roşu este văzut fluturând pe teren, precum şi fularele roşii purtate de mai multe persoane din mulţime, însemne ale echipei locale Salford Red Devils, care a fost înfiinţată în 1873.

"Going to the Match" va avea un preţ de pornire de 2-3 milioane de lire sterline la licitaţia organizată de Sotheby's "British Art: Modern/ Contemporary", transmisă online, în iunie. 

Pictura va fi expusă la New York, Edinburgh şi Dublin, înainte de a fi licitată la Londra între 22 şi 29 iunie. 

Lowry iubea să picteze oameni în drum spre sau dinspre anumite locuri. 

În lucrarea sa clasică din 1943, "Going to Work", descrie lucrările de inginerie Mather & Platt din Manchester în timp ce o mulţime de lucrători se revarsă în fabrică. O lucrare de început, "Coming from the Mill", arată lucrători întorcându-se acasă la finalul turei. 

În 2011, lucrarea "The Football Match" a lui Lowry din 1949 a fost vândută pentru 5,6 milioane de lire sterline (9 milioane de dolari), în timp ce o alta din 1953 "Football Ground" a fost cumpărată de Asociaţia Fotbaliştilor Profesionişti din Marea Britanie contra 1,9 milioane de lire sterline (2,9 milioane de dolari) în 1999. 

Născut în 1887, în Pendlebury (Lancashire), Laurence Stephen Lowry a devenit cunoscut pentru descrierile lui aparent simple ale vieţii clasei muncitoare din zonele industriale din nordul Angliei. El a murit în 1976.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.