Tabloul „Crocifissione” (1555), una dintre operele cheie de maturitate ale artistului italian Tiziano Vecellio, a revenit la Mănăstirea San Lorenzo de El Escorial, după opt luni petrecute în atelierele de restaurare ale Patrimoniului Naţional în Palatul Regal din Madrid, scrie El Pais.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pictura a căzut, în luna octombrie a anului trecut de pe peretele pe care era agăţată, după ce partea din spate s-a desprins odată cu tencuiala.

Lucrarea, ulei pe pânză cu dimensiuni de 242 x 137 cm, a căzut de la o înălţime de cinci metri peste obiectele de mobilier de secol XVI şi XVII şi a sfârşit pe podea, unde a fost găsită de echipa de pază în dimineaţa zilei de 3 octombrie.

Pentru a celebra revenirea celei mai importante picturi a lui Tiziano găzduită de El Escorial, Patrimoniul Naţional va deschide, în mod excepţional, sacristia, de marţi până vineri pe toată perioada lunii iunie.

Vizitatorii pot admira opera lui Tiziano şi remarca modul în care a fost reparată ruptura de 97 de centimetri suferită în partea inferioară.

„Crocifissione”, primit de regele Felipe II, a participat la mari expoziţii dedicate lui Tiziano la Viena, Veneţia şi Roma.  

Patrimoniul Naţional a analizat toate sistemele de prindere vechi ale operelor care se găsesc în sacristia El Escorial şi le-a înlocuit cu unele noi, pentru a garanta siguranţa lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.