Tabloul "Care cu boi", ulei pe pânză de Nicolae Grigorescu, datat 1901, a fost adjudecat, duminică, la Casa Alis pentru 500.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrarea a participat la expoziţia ”Nicolae Grigorescu-maestru de la Câmpina”, Muzeul Naţional Cotroceni 22 iunie-15 septembrie 2006 şi este reprodusă în catalogul expoziţiei.

Opera a fost autentificată în anul 1996 de istoricul de artă Remus Nicolescu, exegetul operei lui Nicolae Grigorescu. De asemenea, pânza a făcut parte din colecţia Procop Dumitrescu. 

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

În aceeaşi sesiune, lucrarea "Casă la Turtucaia" de Gheorghe Petraşcu (1872-1949) - ulei pe pânză, datat (1)915, provine din colecţia familiei Zambaccian, a fost vândut cu 85.000 de lei. "La câmp" de Artur Verona (1867-1946) - ulei pe lemn, o lucrare cu mici desprinderi de culoare restaurabile, a fost adjudecat la 7.500 de lei. "Vas cu crizanteme", ulei pe carton de Elena Muller Stănescu, a fost vândut la 5.000 de lei. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.