Tabloul „Natură statică în atelier”, de Adrian Ghenie, a fost adjudecat contra sumei de 20.000 de euro în licitaţia de artă postbelică şi contemporană de la Artmark, care a avut loc marţi seară online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Licitaţia de Artă Postbelică şi Contemporană, inclusiv fragmente din colecţia scriitoarei Ileana Vulpescu şi din colecţia Jean-Philippe Guilbert, a cuprins 190 de loturi, iar rata de adjudecare a fost de 74,2%, cu un total de 283.100 de euro.

Lucrarea lui Adrian Ghenie, ulei pe pfl, avea o valoare estimată la 3.000 - 5.000 de euro. Ea a fost lucrarea vândută cel mai scump în licitaţia de marţi.

Au mai fost adjudecate lucrări semnate de Constantin Piliuţă, Ştefan Câlţia, Sabin Bălaşa, Horia Bernea, Victor Brauner şi Darius Hulea.

Tabloul „Holy Week” al lui Şerban Savu, estimat la 20.000 - 30.000 de euro, a rămas nevândut, la fel şi unele lucrări de Sorin Ilfoveanu, Dumitru Gorzo, Horia Bernea şi Geta Caragiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.