Aproximativ 300 de scrisori, majoritatea necunoscute publicului, trimise de scriitoarea şi feminista Simone de Beauvoir autoarei franceze Violette Leduc au fost vândute la licitaţie pentru 56.700 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În scrisorile adjudecate la Sotheby’s se găseşte şi răspunsul negativ al lui Simone de Beauvoir faţă de avansurile romantice făcute de prietena ei, scrie The Guardian.

Trimise între 1945 şi 1972, cu o lună înainte de moartea lui Leduc, cele 297 de scrisori dezvăluie o prietenie intensă între cele două femei.

Beauvoir a fost editor şi sursă de sprijin pentru Leduc, pe care a numit-o la un moment dat „cea mai interesantă femeie pe care o cunosc” şi şi care a stat la baza analizei ei despre lesbianism pentru romanul „Le Deuxième Sexe” (1949). 

În ciuda faptului că Jean Genet şi Albert Camus s-au numărat între admiratorii ei, Leduc a cunoscut faima abia în ultimii ani de viaţă, odată cu memoriile „La Bâtarde” (1964), traduse în mai multe limbi. Ea a murit opt ani mai târziu, la vârsta de 65 de ani, din cauza unui cancer la sân.

Prietenia dintre cele două autoare a fost subiectul filmului „Violette” (2013), regizat de Martin Provost, cu Emmanuelle Devos şi Sandrine Kiberlain în rolurile principale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.