Un roman scris de Simone de Beauvoir care a fost considerat „prea intim” pentru a fi lansat în timpul vieţii ei va fi publicat pentru prima dată anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Les inséparables” spune povestea prieteniei „pasionale şi tragice” dintre ea şi Elizabeth „Zaza” Lacoin, care a murit la vârsta de 21 de ani de encefalită.

Scrisă în 1954, la persoana întâi, cartea relatează începutul prieteniei celor două - Andrée (Zaza) este înscrisă în aceeaşi clasă cu Sylvie (Simone).

„Sylvie este imediat fermecată de noua ei colegă. O admiră, o preţuieşte şi face orice ca Andrée să o iubească. Curând, devin inseparabile până la liceu şi până la moartea tragică a lui Andrée”, a transmis agenţia literară 2 Seas.

Decesul Zazei a urmat relaţiei neacceptate de familia ei cu Maurice Merleau-Ponty, pe care l-a cunoscut prin Beauvoir.

Agenţia a spus că romanul era „prea intim” pentru a fi publicat în timpul vieţii lui Beauvoir (1908 - 1986) şi că a fost recent găsit în arhive de fiica ei, Sylvie Le Bon-de Beauvoir, care a scris prefaţa.

Cartea, care va fi tradusă în peste zece limbi, va fi lansată în Franţa în luna octombrie, de Éditions de l’Herne. În limba engleză, romanul urmează să apară în 2021.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.