Succesul serialului "Game of Thrones" (Urzeala Tronurilor) a făcut din Irlanda de Nord, unde mare parte dintre scene au fost filmate, o atracţie pentru turişti din toată lumea de la lansarea sa în 2011, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serialul, al cărui al optulea şi ultimul sezon a început să fie difuzat din 14 aprilie în 186 de ţări, a atras 120.000 de vizitatori în provincia britanică în 2016, generând 30 de milioane de lire sterline (35 de milioane de euro) venituri, potrivit biroului de turism. Un turist din şase merge în irlanda de Nord pentru a vizita locurile de filmare, potrivit estimărilor biroului de turism. 

Şi alte locuri europene unde au avut loc filmări la "Game of Thrones", precum defileul Almannagia, un deşert de gheaţă şi de rocă din sudul Islandei, sau alte decoruri naturale din Croaţia, Spania şi Malta au cunoscut în ultimii ani aflux de turişti. 

În Irlanda de Nord, de-a lungul ţărmului, zeci de autocare staţionează în parcările din apropierea capitalei Belfast. 

"Săptămâna trecută, am avut un autobuz cu 24 de naţionalităţi diferite la bord", a subliniat ghidul Patrick Rogan în faţa intrării peşterii Cushendun, decor pentur o scenă crucială din serial. 

"Au fost oameni din Patagonia, Noua Zeelandă, japonia, Rusia, Coreea de Sud şi din ţări europene... asta spune multe", a adăugat el. 

Din 2012, angajatorul său, turoperatorul Stones and Thrones, a propus excursii zilnice în afara Belfastului cu ghizi care, în cea mai mare parte au fost figuranţii din serial.               

"Game of Thrones" a devenit pentru Irlanda de Nord ceea ce a fost "Stăpânul inelelor" pentru Noua Zeelandă. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.