Oraşul Strasbourg a fost desemnat capitală mondială a cărţii pentru 2024, a anunţat miercuri Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat, UNESCO afirmă că a fost „impresionată” de accentul pus de Strasbourg pe „cartea ca mijloc de a face arăta provocările dintre coeziunea socială şi schimbările climatice”. 

„Oraşul scoate în evidenţă rolul cărţii în a împărtăşi îngrijorările de mediu şi cunoştinţele ştiinţifice, dând prioritate tinerilor în calitate de actori ai schimbării”, se arată în text. 

Strasbourg a depus dosarul numit „Lire le monde” care este format din cinci axe, 25 de programe şi aproape 200 de acţiuni, pe 15 aprilie şi a concurat cu alte zece oraşe din lume. 

„În vremuri incerte, mulţi apelează la cărţi pentru a găsi refugiu şi o sursă de vise”, a spus Audrey Azoulay, director general al UNESCO, în acest comunicat de presă. „Cărţile au această dublă capacitate unică de a ne distra şi de a ne educa. De aceea trebuie să asigurăm accesul tuturor la cunoaştere şi reflecţie prin cărţi şi lectură”.

Ziua Mondială a Cărţii şi a Dreptului de Autor va începe pe 23 aprilie 2024.

Strasbourg este al 24-lea oraş desemnat Capitală Mondială a Cărţii din 2001. Au urmat Madrid (2001), New Delhi (2003), Bogota (2007), Port Harcourt (2014) şi mai recent Guadalajara, Mexic (2022) şi Accra, Ghana (2023).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.