Un muzeu din Marea Britanie a recreat o stradă principală din anii 1960, cu magazine care între timp s-au închis, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Black Country Living Museum a fost influenţat de locurile din Dudley, unde îşi are sediul, şi de zonele învecinate.

Vizitatorii pot intra, printre altele, în chioşcul de ziare Burgin's, în măcelăriile Marsh and Baxter şi în magazinul de muzică Stanton's.

Expoziţia a fost inspirată de poveşti din viaţa reală şi va avea actori care vor interpreta personaje reale, inclusiv pe vânzătoarea Cynthia Burgin.

Ea a condus magazinul de ziare al familiei sale de pe Wolverhampton Street timp de 56 de ani. „Am venit aici în 1959, la 29 de ani, şi m-am pensionat la 85 de ani”, a spus ea. „Wolverhampton Street era o zonă extrem de aglomerată, unde troleibuzul venea din Wolverhampton în Dudley. Erau o mulţime de magazine. Îmi pare rău că sunt ultima, dar am cunoscut aceste magazine mici acum, nu mai puteam continua. Iar acum Burgin's nu mai este”. 

Chloe Taylor, managerul de colecţii al muzeului, a declarat că Burgin's era „inima comunităţii - era un loc pentru toate bârfele”.

Acesta s-a închis în urmă cu şapte ani, iar alte magazine care se află acum în muzeu au o poveste similară.

Magazinul de muzică Stanton's Music Shop este acum o casă de pariuri, Marsh and Baxter din Brierley Hill este un salon de manichiură, în timp ce banca de alături este goală.

„Există o melancolie acolo, pentru că strada principală, aşa cum era, nu mai există aşa cum a existat”, a declarat Taylor.

„Dar cred că asta este frumuseţea recreării a ceva de genul acesta - ai acea nostalgie, este în memoria vie, oamenii încă îşi amintesc cu drag de aceste clădiri”. 

Pe lângă magazine, expoziţia, care se va deschide pe 8 iulie, va include, de asemenea, vehicule de epocă, iar vizitatorii vor putea telefona dintr-o cabină telefonică din anii 1960.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.