Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis, vineri, autorizarea de urgenţă pentru vaccinul anti-Covid chinezesc Sinopharm, fabricat la Beijing, a anunţat directorul general al organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul de experţi vaccinişti ai OMS a recomandat acest vaccin administrat în două doze - primul vaccin chinezesc care primeşte undă verde din partea agenţiei sanitare a Naţiunilor Unite - pentru persoanele de peste 18 ani. 

Discuţiile pentru omologarea unui al doilea vaccin chinezesc, Sinovac, sunt în curs. Un al doilea vaccin Sinopharm fabricat la Wuhan - epicentrul pandemiei - a cerut de asemenea să fie omologat de OMS. 

Organizaţia a acordat deja autorizare pentru vaccinul de la Moderna, cel de la Pfizer-BioNTech, cele două seruri AstraZeneca fabricate în India şi în Coreea de Sud şi cel de la Johnson & Johnson, numit Janssen.

Această procedură ajută ţările, care nu au mijloace de a determina ele însele eficienţa şi siguranţa unui medicament, să aibă mai rapid acces la terapii şi va permite sistemului Covax, înfiinţat de OMS cu parteneri, să distribuie în special vaccinuri contra Covid naţiunilor defavorizate, astfel încât să poată dispune de vaccinuri suplimentare. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.