Lansarea unei rachete ruseşti Soyuz de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, care urma să plaseze pe orbită 38 de sateliţi străini, a fost amânată, a anunţat Agenţia spaţială rusă Roskosmos, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Lansarea rachetei Soyuz-2.1a cu cu 38 de sateliţi străini la bord de pe cosmodromul Baikonur a fost amânată la o dată rezervată", a indicat Roskosmos în comunicat, fără să precizeze motivele acestei decizii. 

Racheta trebuia să fie lansată duminică, la ora 6.07 GMT, potrivit aceleiaşi surse. 

Conform directorului Roskosmos, Dmitri Rogozin, amânarea a fost decisă din cauza "supratensiunii" depistate înainte de lansare. 

"Am decis să nu riscăm", a declarat el agenţiei de presă publică RIA Novosti.                

Racheta trebuie să plaseze pe orbită 38 de sateliţi din 18 ţări străine, în special Coreea de Sud, Japonia, Canada, Arabia Saudită, Germania, Italia sau Brazilia. 

Printre aceste aparate figurează şi satelitul Challenge-1, primul fabricat 100% în Tunisia, creat de compania de telecomunicaţii Telnet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.