Imunitatea contra Covid-19 ar putea dura cel puţin şase luni, datorită celulelor-memorie care păstrează o urmă de infecţie şi reactivează protecţia imunitară în caz de reinfecţie, potrivit unui studiu apărut luni, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aceste rezultate sugerează că indivizii care au fost infectaţi cu SARS-CoV-2 ar putea să dezvolte un răspuns (imunitar) rapid şi eficient în caz de reexpunere la virus", indică revista Nature, care publică aceste lucrări.      

Condus de cercetătorii de la Universitatea Rockefeller din New York, acest studiu a fost făcut pe 87 de persoane care au fost infectate cu coronavirus, examinaţi după o lună apoi după şase luni de la infectare. 

Acesta arată că nivelul de anticorpi, produşi de organism pentru a se apăra contra infecţiei, se diminuează cu timpul. În schimb, cel al limfocitelor B a rămas constant.              

Aceste celule, care fac parte din globulele albe, păstrează în memorie o infecţie: ele pot declanşa din nou producerea de anticorpi în caz de reinfectare cu acelaşi agent patogen. 

Problema imunităţii face obiectul a numeroase cercetări de la debutul pandemiei de Covid-19 acum un an.                

La începutul lui ianuarie, un alt studiu american, apărut în revista Science, concluziona că majoritatea foştilor pacienţi ar putea fi imunizaţi până la cel puţin opt luni după ce au contractat Covid-19, din nou datorită memoriei imune la care contribuie alte celule.       

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.