Sistemul Covax, creat pentru o distribuire echitabilă a vaccinurilor anti-Covid, a mobilizat miercuri alte 2,4 miliarde de dolari, dar lipsa dozelor disponibile îl împiedică să funcţioneze pe deplin, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fondurile - strânse în timpul unui summit virtual co-organizat de Japonia şi Alianţa pentru Vaccin (GAVI) - vor permite organizaţiei să obţină 1,8 miliarde de doze pentru ţările cu venituri mici care sunt incluse în mecanismul Covax. 

Vaccinurile, care vor fi livrate în 2021 şi la începutul lui 2022, vor putea proteja aproape 30% din populaţia adultă în 91 de ţări sărace. 

India va primi 20% din totalul de doze disponibile "datorită dimensiunii sale", a explicat directorul executiv al GAVI, dr Seth Berkley, în conferinţă de presă.

"Sunt foarte fericit să anunţ că am obţinut aproape 2,4 miliarde de dolari astăzi, ceea ce constituie o contribuţie totală de aproape 9,6 miliarde pentru cumpărarea de vaccinuri", a declarat preşedintele Consiliului de administraţie al GAVI, José Manuel Barroso, la capătul unui summit care a adunat state, reprezentanţi ai sectorului privat şi ai societăţii civile. 

În plus, cinci ţări s-au angajat să ofere mai mult de 54 de milioane de doze de vaccinuri ţărilor cu venituri mici, numărul total al dozelor ajungând la 132 de milioane. 

La 31 mai, Covax a livrat 77 de milioane de doze în 127 de ţări şi teritorii. Sunt necesare 190 de milioane de doze până la sfârşitul lunii iunie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.