Algeria va produce local vaccinul anticoronavirus al companiei chineze Sinovac, a indicat sâmbătă Ministerul industriei farmaceutice, în contextul în care ţara cu cea mai mare populaţie din Maghreb, la fel ca vecinii săi, înregistrează o creştere a infectărilor, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Experţi chinezi au sosit vineri cu scopul de a inspecta echipamentele şi materialele destinate producţiei de vaccin de la Sinovac într-o uzină a companiei farmaceutice de stat Saidal, la Constantine (est), potrivit unui comunicat al ministerului.

Delegaţia va face la "evaluări tehnice la nivel de unitate de producţie care aparţine de Grupul Saidal, după finalul perioadei de izolare sanitară", a precizat ministerul.          

Această inspecţie este "o etapă foarte importantă în planificarea producţiei de vaccin chinez în Algeria", a adăugat acesta, fără să precizeze data pentru începerea producţiei. 

Este vorba despre al doilea vaccin anti-Covid care va fi produs în ţară.                

Cu câteva luni înainte, Alger a anunţat că vaccinul rusesc Sputnik V  va fi produs pe teritoriul său din septembrie.

De la începutul pandemiei au fost înregistrate oficial în ţară 160.868 de contaminări şi mai mult de 4.000 de decese. Recordul cotidian de infectări a fost depăşit vineri, cu 1.350 de cazuri, potrivit Ministerului Sănătăţii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.