Ţările trebuie să continue vaccinarea cu serul anti-Covid-19 de la AstraZeneca, a afirmat luni directorul ştiinţific al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care va reuni marţi grupul de experţi pentru a analiza siguranţa vaccinului, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu vrem ca oamenii să se panicheze şi, pentru moment, recomandăm ca ţările să continue vaccinarea cu AstraZeneca", a adeclarat Soumya Swaminathan într-o conferinţă de presă la Geneva, în momentul în care mai multe ţări au suspendat din precauţie administrarea cu acest vaccin după grave probleme sanguine la persoane vaccinate. 

"Până în prezent, nu am descoperit asocieri între aceste evenimente şi vaccin", a adăugat ea. 

Cercetătoarea a indicat de asemenea că în acest stadiu, beneficiul vaccinării depăşeşte riscurile asociate Covid-19.           

"După ceea ce am constatat până în prezent din datele preliminarii, nu există o creştere a numărului de cazuri de evenimente tromboembolice", a mai spus ea.  

În prima linie în lupta internaţională contra pandemiei, OMS a anunţat că va reuni marţi grupul de experţi în legătură cu vaccinarea pentru a analiza siguranţa vaccinului dezvoltat de firma anglo-suedeză AstraZeneca. 

"Grupul consultativ de experţi ai OMS cu privire la vaccinare a examinat datele şi este în contact strâns cu Agenţia Europeană a Medicamentului. Şi ne vom întâlni mâine", a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.