Regizorul Steven Spielberg a încheiat, prin societatea sa Amblin Partners, un acord pentru a produce mai multe filme pe an pentru Netflix, nou semn al unei normalizări a relaţiilor dintre Hollywood şi platformă, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parteneriatul nu implică obligatoriu ca regizorul să realizeze chiar el lungmetraje pentru Netflix, acordul priveşte Amblin care a produs în ultimii ani "1917", "Green Book", premiat cu Oscar pentru cel mai bun film în 2020, sau "Jurassic World: Fallen Kingdom". 

Comunicatul transmis luni nu a precizat dacă filmele produse pentru Netflix vor beneficia de o lansare în săli. 

Creată în 2015, Amblin Partners este uniunea mai multor societăţi de producţie, în special DreamWorks Pictures (distinctă de DreamWorks Animation care produce filme animate).

Acordul dintre Amblin şi Netflix marchează un moment de cotitură pentru Steven Spielberg, care a criticat mult timp streamingul, arătându-se îngrijorat de ameninţarea acestora la adresa sălilor de cinema. 

În timpul turneului de promovare a filmului său "Ready Player One", în 2018, cineastul american a denunţat felul în care platformele de streaming s-au mulţumit să prezinte anumite filme doar o săptămână, într-un număr limitat de săli, doar ca să poată fi eligibile pentru premiile Oscar. 

Pentru Spielberg, aceste lungmetraje nu ar fi "trebuit să fie eligibile" pentru o nominalizare la Oscar, a declarat el la postul britanic ITV. "Odată ce te-ai angajat la un format de televiziune, eşti un telefilm", a adăugat regizorul de două ori recompensat cu Oscar pentru regie. 

În aprilie 2019, el a rectificat afirmaţiile într-un interviu pentru The New York Times, susţinând că nu s-a opus niciodată platformelor. De atunci, Spielberg a realizat pentru Apple TV+ episoade din serialul "Amazing Stories", difuzat online din martie 2020. 

Pentru regizorul şi producătorul în vârstă de 74 de ani, parteneriatul anunţat luni este "o oportunitate fantastică de a spune noi poveşti împreună" cu Netflix şi "de a se adresa spectatorilor prin noi căi". 

Societatea Amblin Partners rămâne angajată contractual cu Universal Pictures, partenerul său istoric în distribuţia filmelor de lungmetraj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.