Cineaştii Steven Spielberg şi Alex Gibney, recompensaţi cu premii Oscar, produc un serial documentar pentru Discovery, despre originea şi pericolele urii, informează Variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serialul va avea şase episoade şi va fi intitulat „Why We Hate” (De ce urâm).

Spielberg şi Gibney colaborează pentru acest proiect prin intermediul companiilor lor, Amblin Television, respectiv Jigsaw Productions.

Producţia acestui proiect a început în acest an şi va avea premiera în 2019 pe Discovery.

Serialul documentar este regizat de Geeta Gandbhir („Love the Sinner”) şi Sam Pollard („Sammy Davis Jr.: I’ve Gotta Be Me”).

Acest serial va analiza capacitatea oamenilor de a urî şi cum pot depăşi acest sentiment. Spielberg şi-a dorit să exploreze acest subiect.

„Cred că să ajungem la rădăcina condiţiei umane este nu doar fascinant, dar absolut necesar pentru a înţelege cine suntem”, a spus Spielberg pentru Variety.

„Intrăm în poveşti istorice şi contemporane despre ură, călătorind prin lume pentru a descoperi misterul acestui sentiment la alţii şi la noi înşine. Dacă înţelegem care este motivul pentru care acţionăm aşa cum acţionăm, ne putem schimba comportamentul”, a mai spus cineastul. 

Făcând referire la cercetări de psihologie, neuroştiinţă, sociologie şi istorie, „Why We Hate” prezintă poveşti din trecut şi din prezent pentru a dezvălui natura acestei emoţii.

„Acesta nu este un serial care documentează pur şi simplu ceva ce se întâmplă – este o încercare de a înţelege de ce urâm. Ura este în ADN-ul nostru. Dacă începem să înţelegem acest lucru, ne apropiem de un punct în care putem spera că putem învinge ura”, a spus Gibney pentru Variety.

„Why We Hate” va încerca să răspundă la trei întrebări principale: de ce urâm, care sunt originile acestei emoţii şi cum o putem preveni.

Serialul „Why We Hate” este o producţie Amblin Television şi Jigsaw Productions în parteneriat cu Escape Artists, pentru Discovery Channel.

Producătoru executivi sunt Spielberg, Gibney, Frank Marshall, Stacey Offman, Richard Perello, Darryl Frank, Justin Falvey, Yael Melamede, Erica Sashin şi Steve Tisch. Producători executivi din partea  Discovery sunt Jon Bardin şi David McKillop.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.