Stephen King a sugerat că ar putea scrie a treia parte din seria de două cărţi „Talismanul”, pe care a scris-o împreună cu regretatul Peter Straub. Întrebat în cadrul unui podcast dacă zilele „epice” în care scria sunt de domeniul trecutului, King a răspuns „niciodată să nu spui niciodată”, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Înainte de a muri, Peter mi-a trimis o scrisoare lungă în care îmi spunea că ar trebui să facem al treilea episod şi mi-a dat o idee foarte bună, iar eu aveam câteva idei proprii”, a spus el.

Vorbind în calitate de invitat într-un episod al podcastului Talking Scared, King a adăugat că volumul - care ar urma după „The Talisman” şi continuarea sa, „Black House” - „ar fi o carte lungă”.

King a dezvăluit, de asemenea, că o nouă colecţie de povestiri intitulată „You Like It Darker”, care va avea peste 600 de pagini, va fi lansată în 2024. El a spus că, deşi este foarte rar să se sperie singur de ceea ce scrie, o povestire din viitoarea colecţie intitulată „The Dreamers” a fost „atât de înfiorătoare” încât „nu s-a putut gândi la ea noaptea”.

„Am avut această imagine a unui om care este sub efectul unui fel de drog, care deschide ochii şi aceştia devin negri, iar aceste vârtejuri încep să iasă din globii oculari”, a spus el. „Pur şi simplu m-a înfiorat”. Povestea a fost influenţată de autorul Cormac McCarthy, care a murit în iunie anul trecut, şi îi este dedicată acestuia.

King a spus că lucrează la o nouă carte intitulată „We Think Not”, care este despre Holly Gibney, protagonista romanului „Holly”, care urmează să fie lansat în septembrie. Ar putea fi o lucrare „destul de lungă”, a spus autorul, adăugând că în prezent există „prea multe poveşti” în roman. „Mă simt ca un fel de jongler nebun. Încerc să ţin toate bilele în aer şi să nu scap niciuna dintre ele”.

Întrebat ce îl sperie „cu adevărat” pe King, autorul a spus că obişnuia să spună că păianjenii pentru că aceste creaturi „extraterestre”" îl „oripilează absolu”. „Dar cred că, pe măsură ce îmbătrânesc, lucrul care mă sperie cel mai mult este să-mi pierd minţile. Mintea mea este unealta mea, este ceea ce am. Ideea de Alzheimer, demenţă, senilitate, ceea ce Shakespeare numeşte pantalonii alunecoşi - nu este un lucru la care îmi place să mă gândesc şi sper să nu se întâmple”. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.