Statueta din bronz "Vénus à la Girafe", de Salvador Dali, a fost adjudecată marţi, în cadrul Licitaţiei de Interior de la Artmark pentru 7.500 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sculptura, alături de pictură, avea să se regăsească printre preocupările lui Dalí încă din perioada interbelică, perioadă din care ne parvine şi probabil cea mai celebră lucrare - "Telefonul Homar" (1936).

Ca şi în cazul picturii, sculptura lui Dalí intră sub incidenţa aceluiaşi univers imagistic, temele celebre din pictură fiind introduse şi aici. Timpul, degradarea, moartea, eroticul şi femininul se manifestă şi în operele create până târziu în carieră, aşa cum este cazul şi pentru "Vénus à la Girafe".

"Concepută în 1973, sculptura se bazează pe aceleaşi teme (trupul feminin, girafa şi sertarul) cu care artistul experimentase încă de la începutul deceniului 7, aşadar opera este o definitivare a subiectului. Dalí revizitează aici frumuseţea clasică a lui Venus din Milo, şocând însă cu un hibrid zoomorf, amintind de personajele fantastice din mitologia greacă", potrivit Artmark.

"Licitaţia de Interior" a propus o selecţie de obiecte de epocă, de artă decorativă ori de mobilier în diferite stiluri: Art Nouveau, Art Deco, Brâncovenesc sau Empire, Biedermeier sau Napoleon al III-lea. 

În Licitaţia Doamnelor artelor frumoase româneşti, organizată marţi de Artmark, "Lectură" de Nadia Grossman-Bulighin, a fost adjudecat la 7.000 de euro. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.