US Fish and Wildlife Service (FWS) a declarat dispărute 23 de specii de păsări, peşti şi alte vietăţi şi a propus înlăturarea lor din Endangered Species Act (ESA), lege care protejează speciile aflate în pericol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, 11 specii de păsări, una de liliac, două de peşti, una de plante şi opt tipuri de scoici au fost declarate dispărute.

FWS a transmis că a făcut determinarea pe baza „unei analize riguroase a ştiinţei disponibile pentru fiecare dintre aceste specii”.

„Fiecare dintre aceste 23 de specii reprezintă o pierdere permanentă pentru patrimoniul natural al ţării noastre şi pentru biodiversitatea globală”, a spus Bridget Fahey, care supraveghează clasificarea speciilor pentru Fish and Wildlife Service. „Este un memento grăitor că extincţia este o consecinţă a schimbărilor de mediu cauzate de om”.

Ciocănitoarea cu ciocul de fildeş era cea mai mare specie de ciocănitoare din SUA şi a fost acum declarată dispărută. În 1967, a fost listată ca în pericol. Ultima dată a fost observată în 1944.

O altă pasăre declarată dispărută este pitulicea lui Bachman, una dintre rarele păsări cântătoare din America de Nord. A fost de asemenea listată în 1967 ca fiind în pericol.

Opt specii de păsări din Hawaii şi liliacul de fructe Marianas din insula Guam din Pacific se află pe aceeaşi listă.

FWS a mai transmis că protecţia pe care a acordat-o ESA, care a intrat în vigoare în 1973, a venit prea târziu pentru aceste specii.

A fost subliniat că legea a avut succes totuşi în prevenirea dispariţiei a peste 99% dintre speciile listate ca fiind în pericol şi că este nevoie de ea acum mai mult ca niciodată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.