David Hallberg, balerin al American Ballet Theater (ABT) din New York, a fost numit director artistic al Australian Ballet, a anunţat marţi prestigioasa companie de dans din Australia, notează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hallberg, în vârstă de 37 de ani, care a fost în 2011 primul american care a lucrat la Teatrul Bolşoi din Moscova, a fost şi primul balerin rezident internaţional al Australian Ballet, un statut pe care l-a păstrat timp de un deceniu. 

"În toată această perioadă, m-am îndrăgostit de Australia, de locuitorii ei şi de această minunată companie de balet", a spus el într-un comunicat. "Este o mare onoare să mă alătur acestei instituţii emblematice în calitate de director artistic". 

El îi va urma în funcţie lui David McAllister, care se va pensiona în decembrie la termen, după aproape 20 de ani în aceast post. 

Australian Ballet îşi prezintă spectacolele în special în două săli: Arts Centre din Melbourne şi la Opera din Sydney, şi mai puţin în alte oraşe din ţară. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.