Revista americană Sports Illustrated a iscat controverse după ce a publicat fotografii nud în numărul său anual dedicat costumelor de baie, susţinând că sprijină mişcarea „#MeToo” împotriva hărţuirii şi agresiunii sexuale, scrie The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Modelele care apar în pictorial sunt Paulina Porizkova, Sailor Brinkley Cook şi Robyn Lawley. Acestea au fost fotografiate nud, cu termeni precum „naturaleţe” şi „adevăr” pictaţi pe piele.

Pictorialul a fost intitulat „In her own words” („În propriile ei cuvinte”, n.r.), iar editorul MJ Day a spus că speră ca acesta să combată perceperea femeilor drept obiecte. 

Day a declarat pentru Vanity Fair că ea şi echipa ei, din care fac parte doar femei, au lucrat la acest număr special al revistei timp de mai multe luni. Ea a precizat că a văzut lansarea campaniei „#MeToo” drept o oportunitate pentru a schimba atitudinile în privinţa Sports Illustrated, revistă renumită pentru pictoriale provocatoare.

„Este vorba despre a le permite femeilor să existe în lume fără să fie hărţuite sau judecată, indiferent de modul în care aleg să se prezinte pe ele însele”, a spus ea.

Sports Illustrated (Foto: Instagram)
Sports Illustrated (Foto: Instagram)

Totuşi, MJ Day a explicat că şi aceste fotografii sunt „sexy”. „Indiferent de ce se întâmplă, întotdeauna vom fi sexy”, a spus Day.

Alegerea lui Day de a susţine campania „#MeToo” prin imagini nud a fost criticată de mai multe voci, potrivit cărora aceste fotografii vor încuraja inevitabil „obiectificarea” femeilor, indiferent de intenţia cu care sunt publicate. 

Alte persoane au acuzat revista că, de fapt, contribuie la tot ceea ce campania „#MeToo” încearcă să combată, descriind acest pictorial drept „parte a problemei”.

„Nimic nu le face onoare femeilor mai mult decât publicarea unei fotografii nud pe coperta unei reviste pentru bărbaţi. Ipocrizie”, a scris un utilizator al platformei de socializare Twitter. 

„Prin urmare vom lupta împotriva hărţuirii sexuale… Publicând fotografii nud cu femei. Pentru că acest lucru are sens”, a adăugat cu ironie un alt utilizator. 

Sports Illustrated este o revistă săptămânală americană, care a fost înfiinţată în anul 1954. Modelele care apar pe coperta acestei publicaţii devin aproape instantaneu celebrităţi de prim rang în America de Nord, deoarece prezenţa lor în Sport Illustrated este considerată o realizare la fel de mare ca publicarea unui pictorial în Rolling Stone sau Vogue. Revista Sports Illustrated este celebră şi pentru numărul ei anual dedicat costumelor de baie, care este publicat în luna februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.