Teatrul Naţional din Timişoara invită publicul în deschiderea stagiunii 2023-2024, vineri, sâmbătă, duminică şi luni, de la ora 19.00, în Sala 2, la un eveniment european, spectacolul „Union Place”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Union Place” a fost creat în cadrul unui proiect care aduce împreună trei teatre europene, în calitate de coproducători: Schauspielhaus Salzburg (Austria), Teatrul Naţional din Timişoara şi Théâtre d'Esch din Esch-sur-Alzette (Luxemburg).

Se spune că fiecare familie din Timişoara are în istoria ei o poveste despre emigrare şi despre cicatricile pe care le lasă această decizie în urma ei. Pe textul comisionat de teatrul din Salzburg autoarei din România, Elise Wilk, scris şi jucat în limbile română, germană şi engleză de actori ai celor trei teatre-partenere, „Union Place” împleteşte poveşti de viaţă care balansează între Est şi Vest, între Timişoara, Viena şi Luxemburg, între prezent şi trecut, gravitând în jurul nevoii de evadare şi a dorului, într-un caleidoscop sonor româno-germano-englez care acoperă, cu umor şi sensibilitate, un continent interconectat la nivel interpersonal, cu mult înainte să fi devenit o unitate geo-politică.

Distribuţia îi reuneşte pe actorii Andrei Chifu, Cristina König (Teatrul Naţional din Timişoara), Sophia Fischbacher , Wolfgang Kandler, Christiane Warnecke, Jens Ole Schmieder (Schauspielhaus Salzburg) şi Philippe Thelen (Escher Theatre).  Scenografia este semnată de Isabel Graf, muzica îi aparţine lui Georg Brenner, lighting design-ul - lui Marcel Busá şi dramaturgia lui Jérôme Junod.

Spectacolul este semnat de regizorul român Alexandru Weinberger-Bara, care trăieşte şi munceşte în Austria şi Germania, cunoscut deja publicului din Timişoara pentru spectacolul de succes „Copiii noştri”, montat anul trecut la Teatrul Naţional.

Premiera spectacolului a avut loc la Salzburg, în luna mai. După reprezentaţiile de la Sala 2, cea de-a treia staţie a spectacolului „Union Place” va fi la Esch, în Luxemburg, în luna octombrie, ca o punte care leagă Esch – Capitală Europeană a Culturii în 2022 de Timişoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.