Spectacolul „Ultima oră”, cu Claudiu Bleonţ, Mircea Albulescu şi Marin Moraru în distribuţie, va fi difuzat în weekend pe site-ul şi pe pagina de Facebook ale Teatrului Naţional Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ultima oră”, după Mihail Sebastian, este regizat de Anca Ovanez Doroşenco, care a murit pe 16 mai 2020 la Nisa şi căreia îi este adus, astfel, un omagiu.

Înregistrarea datează din 2003. Ea va fi disponibilă online vineri, de la ora 16.00, sâmbătă şi duminică, de la ora 18.00. 

„Ultima oră” este o satiră virulentă. În regia Ancăi Ovanez Doroşenco au jucat Claudiu Bleonţ, Mircea Albulescu, Ilinca Goia, Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Constantin Dinulescu, Ioan Andrei Ionescu, Marcelo Cobzariu, Mihai Niculescu, Liviu Crăciun, Alexandru Hasnaş, Carmen Ionescu, Raluca Petra şi Silvia Năstase.

Este o piesă „la zi”, ca o ştire din ziar, după cum a caracterizat-o regizoarea.

Premiera absolută a piesei a avut loc pe scena Naţionalului bucureştean, pe 23 ianuarie 1946, în regia debutantului, la acea oră, Moni Ghelerter. De atunci, piesa a cunoscut numeroase puneri în scenă.

Profesorul de istorie Andronic, „visătorul rătăcit şi rupt de realitate”, aflat într-o căutare romantică, pe urmele lui Alexandru Macedon, nimereşte, din cauza unor greşeli tipografice, între care un cuvânt cu multiple trimiteri, în jungla presei româneşti interbelice, dar, mai ales, în vizorul unui temut om de afaceri, Bucşan. Prin ciocnirea dintre două lumi diametral opuse, Mihail Sebastian reuşeşte să construiască o satiră socială de mare rezonanţă pentru actualitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.