Spectacolul "The Nutcracker and I" cu pianista Alexandra Dăriescu este o adaptare inovativă şi interactivă cu o durată de 50 de minute ce include pian solo, dans cu o balerină şi animaţie digitală, realizată special pentru Festivalul de arte Europalia şi prezentată pe 17 noiembrie, la CAPE-Centre des Arts Pluriels Ettelbruck, Luxemburg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În spectacolul „The Nutcracker and I”, Alexandra Dăriescu inspiră şi încântă publicul, spunând propria poveste, exact aşa cum o face şi personajul Clara din creaţia lui Ceaikovski. Pe scenă se află un pian de concert, la care cântă Alexandra Dăriescu, şi o balerină în spatele unui ecran transparent.

Animaţii digitale sunt proiectate pe acest ecran, aducând povestea la viaţă, printr-un concept expresiv semnat de Yeast Culture. Muzica, dansul şi efectele vizuale se întrepătrund, pe măsură ce se desfaşoară povestea, astfel încât audienţa devine o parte din povestea spărgătorului de nuci.

Muzica de balet a lui Ceaikovski, într-una dintre cele mai valoroase interpretări, include "Dance of Fairy of Sugar Plum", "Dance Arabian", "Pax de Deux" şi "Valsul de flori", în cincisprezece aranjamente speciale ale compozitorilor Mikhail Pletnev, Stepan Esipoff, Percy Grainger, şi în trei noi adaptări semnate de Gavin Sutherland.

Alexandra Dăriescu, desemnată recent drept „unul dintre cei 30 de pianişti sub 30 de ani cu o carieră spectaculoasă în viitor“ (International Piano Magazine), uimeşte publicul din întreaga lume prin simţul său muzical nativ şi prin prezenţa ei scenică fermecătoare. De la Royal Albert Hall, în Londra, la Concertgebouw, în Amsterdam, până la Carnegie Hall, în New York, tânăra pianistă Alexandra Dăriescu este elogiată de International Piano Magazine, BBC Music Magazine sau revista Forbes şi celebrată de public şi critici peste tot în lume, având în discografie trei CD-uri înregistrate solo şi două cu Royal Philharmonic Orchestra din Londra, respectiv cu Royal Liverpool Philharmonic Orchestra.

Sezonul 2019 - 2020 al artistei a inclus debutul alături de Orchestra Naţională a Franţei în Festivalul „George Enescu”. Artista va mai apărea alături de orchestrele din Tonkünstler, Detroit, Houston, Sydney, Melbourne Symphony şi Auckland Philharmonia. De asemenea, Alexandra Dăriescu va reveni în concerte alături de Royal Liverpool Philharmonic şi Orchestre Symphonique din Quebec. Alături de Filarmonica din Moscova va face un turneu în Marea Britanie. Soprana Angela Gheorghiu şi pianista Alexandra  Dăriescu continuă colaborarea, după concertele de la Wiener Staatsoper, Barbican London, Staatsoper Berlin. Artistele lansează discul „Plaisir d'amour“ pe 15 noiembrie 2019.  Albumul, care include, între altele, creaţii de George Stephănescu, Claude Debussy, Gabriel Fauré, Serghei Rahmaninov, Giovanni Paisiello şi Tiberiu Brediceanu, apare la casa Decca. Lansarea va avea loc cu prilejul recitalului pe care Angela Gheorghiu şi Alexandra Dăriescu îl vor susţine în 15 noiembrie la Bozar din Bruxelles, în cadrul festivalului EUROPALIA, unde România este anul acesta ţară invitată.Următorul recital al artistelor este programat la Barbican Centre din Londra pe 10 decembrie.

„The Nutcracker and I, by Alexandra Dariescu” a fost lansat în decembrie 2017, în Londra, la Barbican’s Milton Court Concert Hall, biletele fiind epuizate în zece ore. Proiectul este completat de un audiobook care conţine povestea Spărgătorului de nuci, adaptată de Jessica Duchen şi povestită de Lindsey Russell, pe parcursul celor 15 aranjamente muzicale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.