Spectacolul ”Regele Lear”, de William Shakespeare, revine pe scena Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB) în regia georgianului David Doiashvili, cu Mihai Constantin în rolul principal, după 46 de ani de la montarea în care tatăl său, George Constantin, era protagonist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentaţiile vor avea loc pe 10 şi 11 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare a TNB.

”«Regele Lear» revine pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti după 46 de ani de la memorabila montare a lui Radu Penciulescu, cu George Constantin în rolul titular. În noua versiune scenică, Mihai Constantin, fiul marelui actor, el însuşi nume de rezonanţă al scenei româneşti, îi va da viaţă legendarului rege sub «bagheta» inspirată a unuia dintre cei mai apreciaţi regizori contemporani, David Doiashvili”, au anunţat reprezentanţii TNB.

Noua versiune de la TNB a piesei ”Regele Lear” este susţinută de o distribuţie din care fac parte, alături de Mihai Constantin, Marius Manole (Bufonul), Ioan Andrei Ionescu (Gloucester), Gavril Pătru (Kent), Monica Davidescu (Goneril), Crina Semciuc (Cordelia), Raluca Aprodu (Regan), Istvan Teglas (Edgar), Tudor Aaaron Istodor (Edmund), Lari Giorgescu (Oswald), Silviu Mircescu (Ducele de Cornwall), Rareş Andrici (Ducele de Albany), Pavel Ulici (Ducele de Burgundia) şi Idris Clate (Regele Franţei).

Regizor de teatru şi de operă, dar şi scenograf pentru montările sale, David Doiashvili, născut în 1971 la Tbilisi, a primit numeroase distincţii de-a lungul carierei sale. Din anul 2004, conduce Teatrul Muzical şi Dramatic de Stat Vaso Abashidze din Tbilisi.

Printre realizările sale de referinţă după piese de Shakespeare se numără ”Regele Lear” şi multi-premiatul ”Macbeth”, care a câştigat principalul Premiu Teatral al Georgiei "Duruji", în 2010, premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Ibero-American de la Bogota, în 2012, precum şi nouă premii din 12 nominalizări, la Festivalul Internaţional de Teatru Rijeka, Croaţia, în 2010. O altă realizare a regizorului este spectacolul ”Visul unei nopţi de vară”, care a fost distins cu premiile naţionale de teatru "Duruji", în 2013, pentru cel mai bun spectacol, cea mai bună regie, precum şi cu două premii de interpretare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.