Premiera spectacolului "Părinţi", regia Cristian Ban, scenariu dramatic dezvoltat de Diana Bădica şi Cristian Ban, cu contribuţia actorilor, după romanul omonim al Dianei Bădica, va avea loc sâmbătă şi duminică, la Teatrul Metropolis d ela ora 19.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Părinţi" este un spectacol sensibil, care împleteşte duios tragismul unei situaţii familiale maligne şi caracterul adesea comic al existenţei zilnice. Povestea Ioanei Negrilă, o fetiţă crescută în perioada tranziţiei postcomuniste, este o aducere în prezent a unei colecţii intime de amintiri, gânduri, senzaţii trecute ale căror ecouri vibrează prin timp, dar şi o încercare de salvare de la uitare prin rememorare şi râs.

„M-a fascinat din start ideea de a spune o poveste atât de comună şi recognoscibilă despre propriul nostru trecut, văzut prin ochii unei familii simple din România. Microuniversul familiei Negrilă naşte un spectacol care ne invită pe toţi la un exerciţiu de introspecţie a propriului nostru microunivers numit familie, copilărie, părinţi, prieteni şi locuri uitate din trecut. A fost un privilegiu să intermediez, prin acest spectacol, întâlnirea dintre publicul din Bucureşti şi textul Dianei Bădica, jucat de cei 6 minunaţi actori care vă vor face să ieşiţi altfel din sala de spectacol.” – Cristian Ban, regizorul spectacolului.

Spectacolul propune o sondare nostalgică a realului, printr-un traseu înapoi şi înainte, de-a lungul anilor ’80-’90, a cărui destinaţie finală ajunge să fie, în aparenţă, o scară de bloc. Populată de personaje insolite, însă atemporale, de la vecinul Onel şi Tanti Ana, la Adrian Păunescu, la băieţi şi fetiţe îmbrăcate în fâşuri, la rude şi părinţi, Slatina este un spaţiu atât concret, cât şi imaginar, un loc ferit unde lucrurile, deşi fragile, sunt încă întregi. "Părinţi" este o modalitate de reconectare la copilărie, la un timp interior pe care îl trăim la fel, la poveşti întâmplate şi neîntâmplate.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Teo Dincă, Marius Florea Vizante, Silvana Negruţiu, David Drugaru, Vlad Pânzaru, Maria Alexievici; scenografia este realizată de Andreea Săndulescu, asistenţă de regie Nora Zamfir.

"Părinţi" se joacă pe scena Teatrului Metropolis din 27 şi 28 aprilie (premieră), următoarele reprezentaţii fiind programate în datele de 16, 24 şi 25 mai. Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Teatrului Metropolis, Str. Mihai Eminescu, nr. 89, deschisă de luni până duminică, între orele 10:00 şi 20:00, sau online, prin accesarea site-ul www.teatrulmetropolis.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.