Spectacolul fenomen "Meşterul Manole - Operă Rock" porneşte în turneu naţional în luna aprilie. Producţia Teatrului Naţional de Operetă şi Musical "Ion Dacian" se joacă cu casa închisă în Bucureşti, de la premiera ce a avut loc la 14 ianuarie, iar biletele sunt epuizate în avans până în luna aprilie. Până în prezent, spectacolul a avut deja şase reprezentaţii sold-out.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul este: 21 aprilie – Arad – Filarmonica Arad, 22 aprilie – Cluj-Napoca – Casa de Cultură a Studenţilor, 23 aprilie – Sibiu – Centrul Cultural Ion Besoiu. 

Biletele se găsesc pe More.com la preţuri cuprinse între 180 lei şi 270 de lei.

Spectacolul "Meşterul Manole - Operă Rock" are în spate o istorie fascinantă, ce merge înapoi în timp până în anul 1973 când formaţia Phoenix a dorit să pună în scenă o versiune rock a celebrei balade populare, pe un libret de Victor Cârcu şi pe muzica semnată de Josef Ioji Kappl, însă demersul le-a fost zădărnicit de cenzura comunistă.

"Într-o bună zi din vara anului 2008, apărea pe blogul meu de atunci un mesaj care anunţa apariţia pe internet a unei broşuri interesante. Să vezi şi să nu crezi, era libretul Operei Rock „MEŞTERUL MANOLE“, de Victor Cârcu. Bine-nţeles că îndată ce citisem acestea, am intrat pe internet şi am cumpărat ultimele două exemplare ale broşurii. După ce am intrat în posesia lor, l-am sunat pe Victor Cârcu, ca să-l felicit pentru apariţia broşurii şi să-mi exprim totodată surprinderea, considerând că libretul ar fi fost pierdut pe vecie, după ce fusese neaprobat şi respins în anul 1973 de cenzura comunistă, atunci când a fost conceput pentru Formaţia Phoenix, care urma să creeze o Operă Rock pe baza lui. În această discuţie cu Victor Cârcu s-a născut ideea şi dorinţa, de a-i trezi pe Manole şi Miruna (Ana) şi pe cei 9 meşteri ai lui, din somnul de peste un sfert de veac de când fusese creat libretul, legate şi de obligaţia morală de a duce pân’ la capăt ceea ce ne-am propus să facem atunci, când nu era posibil! Astfel rămân cu speranţa de a continua cât mai intens călătoria mea cu “Meşterul” în cât mai multe oraşe, atât în ţară, cât şi de ce nu, peste hotare, pentru a putea presăra pretutindeni câteva scântei din cultura românilor!", a povestit Kappl. 

"Meşterul Manole - Operă Rock" este o experienţă captivantă care aduce în lumina reflectoarelor unul dintre cele mai fascinante mituri ale culturii româneşti. Cu o interpretare modernă şi puternică, acest spectacol-concert combină muzica rock vibrantă cu povestea tragică a lui Manole, construind un univers emoţionant şi captivant pentru public. Prin intermediul unei partituri muzicale puternice şi a unei distribuţii talentate, spectacolul îşi propune să treacă dincolo de limitele timpului şi să aducă în prezent povestea universală a unui erou încercat de contradicţiile lumii sale. Cu scene dramatice, momente intense şi o muzică care îmbină elemente contemporane cu influenţe din folclorul românesc, "Meşterul Manole - Opera rock" surprinde esenţa trăirilor umane profunde şi a luptei interioare a personajelor. Această producţie reprezintă o călătorie emoţională şi sonoră într-un univers mitic, în care sacrificiul şi pasiunea pentru creaţie se întâlnesc într-un tablou fascinant.

Spectacolul-concert este destinat nu doar iubitorilor de muzică rock, ci şi celor pasionaţi de mitologie şi de povestiri epice. 

"Opera reprezintă o lucrare muzicală amplă, pe un libret scris în anii '70 de Victor Cârcu. Această lucrare poate fi prezentată atât sub forma operei clasice, cât şi sub formă concertantă. Naşterea «Meşterului Manole» a fost la fel de grea ca şi realizarea construcţiilor acestuia. Greutatea a constat, în primul rând, în găsirea limbajului muzical care să fie în concordanţă cu textul. În momentul în care am găsit acest limbaj, de inspiraţie folclorică, bineînţeles, am început lucrul, care a durat din 2008 până astăzi (2013), cu o întrerupere de doi ani", a spus Josef Kappl. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.