Spectacolul "Menajeria de sticlă", produs de Teatrul Point şi regizat de Alexandra Penciuc, a câştigat Premiul pentru cel mai bun spectacol la ediţia a 10-a a Festivalului internaţional de teatru independent Undercloud, care s-a încheiat joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ediţia aniversară, desfăşurată între 22 şi 31 august, la ARCUB - Gabroveni, cu sprijinul Primăriei Bucureşti, s-a încheiat joi seară cu Gala de premiere, în cadrul căreia au fost acordate şapte premii la şapte categorii şi cinci premii speciale.

În secţiunea Concurs au participat 16 producţii realizate de către cei mai tineri şi mai talentaţi artişti independenţi. Juriul festivalului, din care au făcut parte regizorii de teatru Alexa Visarion şi Erwin Simsensohn, actorii Coca Bloos şi Cristi Iacob, scenografa Iuliana Vîlsan şi criticul de teatru Octavian Saiu, a desemnat câştigătorii ediţiei.

Ana Ularu a primit premiul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din spectacolul "O intervenţie" (producţie a Teatrului ACT), iar Mihai Smarandache a fost desemnat cel mai bun actor pentru prestaţia sa din "Menajeria de sticlă".

Premiul pentru cea mai bună regie i-a revenit lui Iris Spiridon pentru spectacolul "Psycho", producţie a Teatrului Apollo 111.

Premiul pentru cea mai bună scenografie a fost împărţit între Daniel Chirilă pentru costumele din spectacolul "Înaintea erei noastre" (o producţie Frilensăr şi Teatrul LUNI de la Green Hours) şi Sabina şi Bianca Veşteman pentru decorul spectacolului "Psycho".

Premiile juriului au fost acordate lui Paul Cimpoieru pentru one-man-show-ul "Homo Americanus" şi trupei Frilensăr pentru spectacolul "Înaintea erei noastre", ambele co-produse împreună cu Teatrul LUNI de la Green Hours.

Pentru susţinerea mişcării teatrale independente, premiul "Under Any Cloud" i-a revenit Teatrului Metropolis şi echipei spectacolului "Efectul razelor gamma asupra crăitelor lunatice", iar premiul Undercloud a fost decernat producţiei "BABEL" a Centrului Independent Coregrafic LINOTIP.

Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, Jaroslaw Fret, regizor şi director al Institutului Grotowski din Polonia şi scriitorul Pascal Bruckner, au primit Premiile de Excelenţă ale ediţiei aniversare a evenimentului.

În cele trei secţiuni ale sale - Concurs, Invitaţi din străinătate şi Invitaţi din România -, cea de-a X-a ediţie a a reunit peste 200 de artişti, în peste 40 de spectacole, lecturi, conferinţe şi evenimente.

Cele mai noi şi incitante producţii din teatrul independent, spectacole de notorietate din teatrul românesc, dar şi spectacole independente din străinătate, au marcat ediţia aniversară.

Jaroslaw Fret, regizor şi directorul Institutului Grotowski, a deschis Festivalul cu a sa Ultima bandă a lui Krapp, (pentru că cererea de bilete a fost foarte mare, spectacolul a avut două reprezentaţii cu casa închisă), iar excentricul Romeo Castellucci a închis ediţia cu celebra sa producţie Iulius Caesar. Fragmente. Compania israeliană de teatru-dans MASH a punctat esenţial în festival cu trei superbe spectacolele de dans, cu implicare în socialul contemporan: Ani-ma, Gravitas şi HA-E 4-2. 

Scriitori francezi Pascal Bruckner şi Frederic Beigbeder au fost invitaţii de onoare ai ediţiei 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.