Teatrul Naţional din Bucureşti reia spectacolul "Idolul şi Ion Anapoda", de G.M. Zamfirescu, miercuri, de la ora 19.30, la Sala Studio. Comedia interbelică a fost montată pe scenele teatrului de două ori (în 1980 şi în 2006), ambele în direcţia de scenă a regizorului Ion Cojar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Începând cu această reprezentaţie, rolul de un comic al Stăvăroaiei, "o mătuşă care n-a renunţat încă la viaţă", va fi preluat de Adela Mărculescu, după retragerea din activitatea teatrală a Ilenei Stana Ionescu, cea care a fost titulara rolului în ambele montări. În versiunea din 1980 a spectacolului, Adela Mărculescu era interpreta nepoatei Mioara.

Dan Puric, interpretul lui Ion Anapoda, şi-a asumat şi sarcinile regizorale. 

Partenera sa este Irina Cojar, strănepoata dramaturgului George Mihail Zamfirescu şi nepoată a regizorului Ion Cojar şi a cunoscutei actriţe a Naţionalului, Raluca Zamfirescu. Bunicii sunt şi cei ce i-au călăuzit paşii la debutul ei, în 2006, în acest spectacol. 

Frosa, Idolul din vis este, în interpretarea ei, un personaj cu două înfăţişări, dar nu cu două feţe, rezonând sufleteşte cu Ion, pe o partitură rezervată celor sensibili. În acest spectacol, celelalte roluri, bine reliefate şi fiecare cu savoarea lui dramaturgică, sunt interpretate de: Ileana Olteanu/ Cesonia Postelnicu, Silviu Biriş, Alexandru Hasnaş, Afrodita Androne/ Erika Băieşu.

Bazat pe o poveste plină de optimism şi cu un magnetism special la public, "Idolul şi Ion Anapoda" a încântat generaţii de spectatori şi manifestă în continuare o mare putere de seducţie, aflându-se - de la o stagiune la alta - între cele mai apreciate comedii din repertoriu.

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de bilete TNB, din foaierul Sălii Mari, precum şi online, pe www.mystage.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.