Spectacolul „Diseară la 7”, de Aurelian Bărbieru, regizat de Chris Simion-Mercurian, va avea premiera miercuri, 21 februarie, la ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului de Comedie din Bucureşti

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul este rezultatul ediţiei a XII-a (2017) a Concursului de Comedie Românească, organizat încă din 2006 de către Teatrul de Comedie, în cadrul căruia piesa într-un act „Diseară la 7” de Aurelian Bărbieru a primit Premiul I.

„Diseară la 7” abordează tema singurătăţii şi a întâlnirilor deloc întâmplătoare, care scot la iveală adevăruri ascunse. Cu umor, presărat uneori cu reflecţii serioase, personajele – un El şi o Ea –arată că speranţa vine de unde nu te aştepţi.

„Mi-am dorit să vorbesc despre incapacitatea omului de a se desprinde de propriul trecut, despre frică, despre speranţă şi lipsa ei, despre înstrăinare şi senzaţia că viaţa n-are nici un sens. Despre emoţii care aparent sunt stinse de mult, dar continuă să afecteze fiecare nouă zi, petrecută cu iluzia că totul e bine în cea mai bună dintre lumile posibile. Dincolo de aspectele întunecate însă, am găsit necesar să spun că oamenii au nevoie unii de ceilalţi”, a spus Aurelian Bărbieru, autorul piesei.

Din distribuţia spectacolului fac parte Ilona Brezoianu şi Alexandru Conovaru. Scenografia este semnată de Adina Mastalier, iar coregrafia îi aparţine Ioanei Marchidan.

Aceasta este prima dată când Chris Simion-Mercurian montează un spectacol la Teatrul de Comedie.

„Prioritate la mine are caracterul actorului, apoi talentul său, şi am avut şansa să lucrez cu doi oameni tari, cu care îmi doresc să mă reîntâlnesc. (…) Am încercat să creăm o lume, o atmosferă, o dimensiune care să ne permită să fantazăm şi să construim un spectacol dincolo de text”, a spus Chris Simion-Mercurian.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul de Comedie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.