Spectacolul de teatru "The Fever", un one-woman show scris de Wallace Shawn, va avea premiera pe 10 martie, de la ora 20.00, la Sala Mare a sediului Arcub din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul, realizat după un text de Wallace Shawn, în regia lui Lars Norén, se va juca în limba engleză, cu supratitrare în română. O a doua reprezentaţie va avea loc pe 11 martie, de la ora 20.00, la sala Mare a Arcub. 

"The Fever", un monolog dramatic scris între 1985 şi 1990, este o examinare profundă şi îndârjită a inegalităţii sociale şi a legăturilor dintre bogăţia pe care mulţi o iau drept firească şi sărăcia şi suferinţa care bântuie milioane de vieţi.

Simona Măicănescu joacă rolul unei femei înstărite din New York, care începe să exploreze trecutul fiecărui obiect material de care este încojurată, fundamentele pe care şi-a construit stilul de viaţă şi modul de a gândi. Ea îşi părăseşte oraşul şi călătoreşte dintr-o ţară săracă în alta, urmărită mereu de paradoxul nedreptăţii economice: unii au totul, iar alţii - nimic. Şi de fiecare dată când se reîntoarce acasă, începe să se îndoiască de toate convingerile pe care le-a moştenit.

Spectacolul reuneşte o echipă internaţională de renume. Autorul, Wallace Shawn are o carieră impresionantă ca actor de teatru, televiziune şi film. Recunoaşterea internaţională a venit o dată cu colaborarea cu Woody Allen. Totodată a devenit cunoscut pentru scenariile şi piesele sale. Pentru "The Fever" a primit un premiu OBIE (Off- Broadway Theater Awards). 

Regizorul Lars Norén, considerat a fi cel mai important dramaturg suedez după Strindberg, s-a făcut remarcat prin piesele sale în numeroase teatre din Europa. Din 1993, a început să pună în scenă piese de Shakespeare, Eschil, Ibsen şi Cehov, dar şi propriile texte. "The Fever" reprezintă prima lui semnătură ca regizor pe textul unui alt dramaturg contemporan. 

Interpreta acestui one-woman show, Simona Măicănescu, de origine română, a avut ocazia să lucreze în regia unor regizori cunoscuţi, precum Silviu Purcărete, Lucian Pintilie, Tompa Gábor şi Andrei Şerban. După ce a jucat într-o coproducţie româno - franceză prezentată la Avignon, în 1994 a fost invitată să joace la Teatrul Odeon din Paris. A decis apoi să se mute în Franţa şi a continuat să joace atât în franceză cât şi în engleză.

Biletele de 35 lei (Categoria I) şi 25 lei (Categoria II) pot fi achiziţionate online de pe arcub.ro şi bilet.ro sau de la casa de bilete de la sediul Arcub, Strada Lipscani, nr. 84-90.  

Spectacolul este Co-produced by: Le Nouvel Olympia - CDN de Tours, Théâtre de l’Espace - Scène Nationale de Besançon/ Apocryphe Tendance.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.