Spectacolul „Omul care a văzut moartea”, pus în scenă la Teatrul Naţional din Bucureşti de regizorul Dan Tudor, a fost vizionat de 40.000 de spectatori, iar reprezentaţia cu numărul 200 este programată pentru 13 noiembrie, potrivit unui comunicat remis News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comedia lui Victor Eftimiu montată la TNB se pregăteşte de cea de-a 200-a întâlnire cu publicul, care va avea loc sâmbătă, de la ora 20.00, la Sala Pictura.

„Omul care a văzut moartea”, scrisă în 1928, se dovedeşte actuală şi cu umor de situaţie. Regretatul critic Mircea Ghiţulescu consemna: „Comedia lui Victor Eftimiu trezeşte şi astăzi interesul teatrelor datorită personajului principal, Vagabondul, specie de haimana simpatică, plină  de haz şi inteligentă. El va reuşi, prin strategii paralele, să-l impună pe salvatorul său drept favorit între candidaţii la postul de primar al oraşului. Rolul este exhibiţionist, insolent şi funambulesc”.

Spectacolul de la TNB, în care rolul principal este interpretat de Lari Giorgescu, a avut premiera în urmă cu 8 ani.

Din distribuţie fac parte Costel Constantin, Adela Mărculescu, Marius Bodochi, Florentina Ţilea şi Răzvan Oprea. Scenografia este semnată de Corina Grămoşteanu, iar muzica, de Gabriel Basarabescu.

Regizorul Dan Tudor a transmis într-un comunicat mulţumiri publicului şi a remarcat: „Înmulţind 200 de reprezentaţii cu 200 de spectatori în medie, rezultă că 40.000 de oameni au văzut acest spectacol. Motiv de mare bucurie. Experienţa noastră a fost completată de râsul, tăcerea şi concentrarea a 40.000 de oameni, care i-au aplaudat pe Costel, Adela, Marius, Lari, Florentina, Răzvan şi Tatiana. Teatrul continuă să atragă şi să uimească”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.