Spectacol de teatru caritabil "Ileana, principesă de România", de Liana Ceterchi, este programat de Ziua Regalităţii, pe 10 mai, de la ora 19.00, la Studioul "Horia Bernea" al Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Intrarea este liberă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Piesa de teatru "Ileana, Principesă de România" urmăreşte destinul incredibil al fiicei reginei Maria şi a regelui Ferdinand. 

Piesa este pusă în scenă de şi cu Liana Ceterchi, după o dramatizare de Edith Negulici a romanului autobiografic "Trăiesc din nou".

Evenimentul îşi propune să creeze un spectacol ca un omagiu adus memoriei principesei Ileana a României, Arhiducesa de Austria, un destin care s-a desfăşurat între palat şi mănăstire, pe fundalul celor două Războaie Mondiale, într-o perioadă de mari frământari din istoria Europei.

Spectacolul este o producţie a Asociaţiei femeilor din teatru "IF... / Dacă... Pentru Femei", cu sprijinul Arhivelor Naţionale ale Statului, UNITER, Asociaţia România Culturală şi Mănăstrirea Schimbarea la Faţă din Ellwood City, Pennsylvania (USA), în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.