”Harry Potter And The Cursed Child”, o adaptare teatrală a universului magic dominat de vrăjitori şi vrăjitoare creat de scriitoarea J.K. Rowling, a fost marele câştigător la gala Olivier Awards, cel mai prestigios eveniment din industria teatrului britanic, ce a avut loc duminică seară la Londra, unde acest spectacol a câştigat nouă trofee, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această producţie teatrală, elogiată de critici şi apreciată de spectatori, a avut premiera în 2016 pe West End din Londra şi primise 11 nominalizări pentru premiile Laurence Olivier din acest an. În urma victoriilor sale de duminică seară, spectacolul a devenit ”cea mai premiată producţie din istoria galelor Olivier”, au precizat organizatorii.

Piesa de teatru ”Harry Potter And The Cursed Child”, în două acte, îi prezintă pe vrăjitorii Harry, Hermione şi Ron la vârstă adultă, în timp ce îşi trimit copiii la şcoala de magie Hogwarts. Spectacolul s-a impus, printre altele, la categoriile ”cea mai bună piesă nouă”, ”cel mai bun regizor”, ”cel mai bun actor”, ”cel mai bun actor în rol secundar”, ”cea mai bună actriţă în rol secundar”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Puterea imaginaţiei este infinită”, a spus regizorul John Tiffany în discursul de acceptare a premiului. ”Acum avem mai mare nevoie de ea ca niciodată”.

Jamie Parker, care a interpretat o versiune adultă a lui Harry Potter, s-a impus la categoria ”cel mai bun actor”, la care a concurat cu legende ale industriei de divertisment, precum Ian McKellen şi Ed Harris. 

Anrthony Boyle, care l-a jucat pe Scorpius Malfoy, a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar, în timp ce trofeul echivalent feminin a revenit actriţei Noma Dumezweni, care interpretează o versiune adultă a personajului Hermione Granger.

Spectacolul ”Harry Potter And The Cursed Child” s-a impus şi la categoriile ”cel mai bun design de lumini”, ”cel mai bun sunet”, ”cel mai bun design de costume” şi ”cea mai bună scenografie”.

Printre ceilalţi învingători ai galei de duminică seară s-au numărat copiii-instrumentişti din ”School of Rock”, o adaptare a compozitorului Andrew Lloyd Webber după filmul de comedie omonim din 2003, care s-a impus la categoria ”cea mai bună muzică”.

”Groundhog Day”, o adaptare a filmului omonim din 1993 cu Bill Murray, a câştigat două trofee - ”cel mai bun musical” şi ”cel mai bun actor dintr-un musical” (Andy Karl).

Amber Riley, cunoscută pentru evoluţiile sale din serialul ”Glee”, a câştigat premiul Olivier pentru cea mai bună actriţă dintr-un musical pentru interpretarea din spectacolu ”Dreamgirls”, iar colegul ei de distribuţie Adam J. Bernard s-a impus la categoria ”cel mai bun actor într-un rol secundar dintr-un musical”.

Billie Piper a fost desemnată cea mai bună actriţă pentru rolul din ”Yerma”, o adaptare a unei piese de Federico Garcia Lorca. Acelaşi spectacol s-a impus şi la categoria ”cea mai bună reluare a unei piese”.

Spectacolul ”Jesus Christ Superstar” a fost desemnat ”cea mai bună reluare a unui musical”. ”Our ladies of Perpetual Succour” a câştigat trofeul atribuit în categoria ”cea mai bună comedie nouă”, iar ”Akhaten” a obţinut premiul pentru ”cea mai bună producţie nouă de operă”.

Actorul şi regizorul Kenneth Branagh a fost recompensat cu un premiu special, ce i-a fost atribuit pentru contribuţia sa extraordinară la dezvoltarea şi promovarea teatrului britanic.

Gala Premiilor Olivier din acest an a avut loc duminică seară la Royal Albert Hall din Londra.

Premiile Olivier, înfiinţate în anul 1976 şi denumite astfel începând din 1984 în semn de omagiu adus actorului Laurence Olivier, sunt decernate de Society of London Theatre şi recompensează excelenţa din producţiile teatrale din Marea Britanie. Aceste premii sunt considerate echivalentul britanic al Tony Awards, decernate în Statele Unite pentru producţiile de pe Broadway. Evenimentul celebrează de asemenea opera şi dansul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.