Spectacolul de teatru coregrafic "Eine Kleine Nachtmusik", de Gigi Căciuleanu va fi prezentat în premieră la Festivalul Internaţional "George Enescu", pe scena Ateneului Român, miercuri, 13 septembrie, de la ora 22.30.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

One man show-ul lui Lari Georgescu pe muzica lui W.A. Mozart şi textele lui Gigi Căciuleanu şi un fragment de scenariu original de Comedia Dell’Arte aparţinând lui W. A. Mozart este o coproducţie a UNTEATRU, Fundaţia Art Production & Gigi Căciuleanu Romania Dance Company şi Kult Studio.

Scenografia spectacolului este semnată de Vladimir Turturică, iar light design-ul de Dragoş Mărgineanu.

Într-o destăinuire cu valenţele unei profesiuni de credinţă, W. A. Mozart spunea, referitor la scriitură, că nu ştie să aranjeze frazele în chip artistic, încât să producă lumină şi umbră, afirma că nu este un dansator, dar că ştie precis cum să potrivească sunetele astfel încât să obţină desăvârşirea armoniei în muzică. Dar iată cum aici, muzica celebrei sale ”Eine Kleine Nachtmusik” ajunge să se alieze cu alte arte şi să împlinească acel dor de poezie şi de dans al geniului nepereche, să fie în osmoză cu mişcarea grăitoare, investită cu sens şi simţire, a cuvintelor şi a corpului omenesc, în acea mereu cuceritoare şi copleşitoare formulă de ”teatru coregrafic” descoperită şi tot timpul reinventată de Gigi Căciuleanu.

Biletele se pot procura online prin reţelele Eventim (în magazinele partenere), myStage şi de la Agenţia de bilete a Teatrului Naţional Bucureşti.

Peste 3.000 de artişti străini şi români, în peste 80 de evenimente la Bucureşti şi în alte şapte oraşe din ţară, numeroase concerte la care biletele sunt încă disponibile şi 37 de lucrări de George Enescu în interpretări de top, în Festivalul ”George Enescu”, ce va avea loc în perioada 2 - 24 septembrie.

Tema celei de-a 23-a ediţie a Festivalului ”George Enescu” este lumina.

Cu un nou directorat - Zubin Mehta, preşedinte onorific, şi Vladimir Jurowski, director artistic - festivalul pune într-o nouă lumină muzica şi creaţia lui George Enescu, muzica clasică şi muzica contemporană. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.