Spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, după Edward Albee, regizat de Alexandru Mâzgăreanu, reprezintă prima premieră din 2021 anunţată de Teatrul Odeon şi va fi prezentat publicului pe 31 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorii Carmen Tănase, Adrian Titieni, Ioana Mărcoiu şi Silvian Vâlcu alcătuiesc distribuţia.

Prima reprezentaţie este programată să aibă loc duminică, 31 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Majestic.

După zece ani de la prima colaborare, regizorul Alexandru Mâzgăreanu - nominalizat anul trecut la gala premiilor UNITER - revine la Teatrul Odeon unde montează cea mai cunoscută piesă a dramaturgului american Edward Albee. Piesa a fost scrisp pe baza relaţiei unor prieteni apropiaţi, cineaştii experimentali Willard Maas şi Marie Menken, la 34 de ani.

„Cui i-e frică de Virginia Woolf?” depăşeşte convenţiile sociale despre ideea de familie americană model şi prezintă un cuplu căsătorit, Martha (Carmen Tănase) şi George (Adrian Titieni) - denumiţi după primul preşedinte al Statelor Unite şi soţia lui -, cu o relaţie turbulentă, departe de a fi perfectă şi aproape ruinată.

Piesa „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, scrisă de dramaturgul american Edward Albee (1928 - 2016), a fost prezentată în premieră în 1962 şi a fost distinsă cu premiul Tony pentru cea mai bună piesă şi cu premiul New York Drama Critics' Circle pentru cea mai bună piesă şi nominalizată la premiul Pulitzer. De atunci continuă să fie montată pe scenele din toată lumea.

Adaptarea pentru marile ecrane, realizată în 1966, a devenit celebră, avându-i în distribuţie pe Richard Burton, Elizabeth Taylor, George Segal şi Sandy Dennis, ambele actriţe fiind distinse cu premii Oscar pentru rolurile interpretate, în regia lui Mike Nichols.

Spectacolul de la Odeon se va desfăşura în condiţii de siguranţă sanitară (dezinfectarea sălii, obligativitatea purtării măştii şi a respectării distanţei dintre spectatori etc.), în conformitate cu reglementările în vigoare. Capacitatea sălii va fi redusă la 30% din locuri. Biletele costă 20 şi 40 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.