"Tango. Radio and Juliet", spectacol coupé de dans contemporan de Edward Clug, este programat joi, de la ora 18.30, la Opera Naţională Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Tango. Radio and Juliet" este un spectacol care uneşte două coregrafii create de Edward Clug - artist de origine română recunoscut pe plan internaţional - în care se regăsesc elemente de teatru şi dans contemporan şi fragmente muzicale diverse ca gen - de la Astor Piazzolla şi până la Goran Bregovic şi Radiohead.

Ambele lucrări ale coregrafului reprezintă un poem coregrafic, fiecare în parte fiind structurate ca poezie de stare. Mişcările dansatorilor sunt încărcate de forţă, atât în "Tango", cât şi în "Radio and Juliet". În "Tango", Clug împrumută paşi de tango argentinian, iar în "Romeo şi Juliet" mişcări contemporane, rapide, uneori asemănătoare cu figuri breakdance.

"<Tango şi Radio and Juliet> sunt spectacole care au lăsat o amprentă în viaţa mea şi mi-au marcat adânc drumul şi evoluţia ca artist. <Tango> este primul meu spectacol, pe care l-am realizat la o vârstă relativ fragedă, la numai 23 ani. Acest lucru se reflectă în spectacol, printr-o comunicare directă, sinceră, fără compromisuri conceptuale. Este un spectacol care pe undeva mă intimidează prin puterea lui emoţională şi îl retrăiesc, nu uşor, ca pe o oglindă a acelei tinereţi", a spus Edward Clug. 

Spectacolul "Tango" a avut premiera mondială în 1998, la Opera din Maribor, Slovenia, iar "Radio and Juliet" în 2005 la Opera din Maribor, Slovenia. 

Biletele se găsesc pe tickets.operanb.ro şi la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.