Spectacolul „Cabaret”, în regia şi coregrafia lui Răzvan Mazilu, pe libretul lui Joe Masteroff, va avea premiera la Teatrul Odeon pe 23 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzica spectacolului bazat pe piesa lui John Van Druten şi povestirile lui Christopher Isherwood este semnată de John Kander, iar versurile aparţin lui Fred Ebb.

Distribuţia este alcătuită din Ioana Mărcoiu, Mihai Smarandache, Gabriela Popescu, Ionel Mihăilescu, Silvian Vâlcu, Antoaneta Zaharia, Eduard Trifa, Maria Alexievici, Meda Victor, Cristina Danu, Anca Florescu, Cezar Antal, Vlad Bîrzanu, Marian Lepădatu şi Relu Poalelungi.

Mazilu a semnat şi costumele, iar decorul aparţine Sabinei Spatariu.

Este prima dată când Mazilu, care coordonează programul „Dans la Odeon” de 20 de ani, montează un musical cu trupa acestui teatru.

Cu experienţă în acest gen de spectacol, reconfirmată şi de nominalizarea la premiul Uniter pentru cel mai bun spectacol cu „Familia Addams”, Răzvan Mazilu propune spectatorilor celebrul musical „Cabaret”, pe care l-a montat anterior la Teatrul German de Stat din Timişoara.

Bazat pe experienţele reale ale scriitorului Christopher Isherwood, care a locuit la Berlin între anii 1929 - 1933, musicalul spune povestea cântăreţei Sally Bowles din clubul de noapte Kit Kat, plină de strălucire, dar şi viciu, trăită între vis şi disperare, într-un Berlin cosmopolit, oraş al plăcerilor şi al decadenţei.

„Am imaginat clubul Kit Kat, cabaretul din «Cabaret», ca un mare bal mascat decadent, condus de un Maestru de Ceremonii - Cerber la poarta unui Infern seducător (departe de imaginea consacrată de Joel Grey în filmul lui Fosse, MC-ul meu e mai degrabă o brută punk ce ascunde în el, revoltat şi cinic, toată sensibilitatea lumii). Femei fatale şi drag-queens, clovni şi Josephine Baker, toţi îşi au locul în acest bâlci aiuritor. (...) Uneori văd lumea, umanitatea ca pe o mare petrecere în care oamenii râd, cântă şi dansează exorcizându-şi grijile, o petrecere organizată, simţită, trăită în ciuda durerii, a tristeţii, a condiţiei noastre tragice, a absurdului existenţial. În ciuda unui mare Rău ce poate lua chipul unui război mondial sau a unui altfel de război, o pandemie”, a transmis Răzvan Mazilu.

Regizorul a precizat că dedică acest spectacol memoriei actriţei Oana Ştefănescu, care a murit pe 23 ianuarie 2021, la vârsta de 60 de ani.

Primele reprezentaţii sunt programate pentru 23, 24 şi 28 octombrie, de la ora 19.00, la sala Majestic. Bilele costă 50 şi 80 de lei.

Spectacolul este nerecomandat persoanelor cu vârste sub 16 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.