Spectacolul „Breaking News”, o adaptare de Mircea Cornişteanu după „Ultima oră” de Mihail Sebastian, cu George Mihăiţă în distribuţie, va avea premiera joi, 14 decembrie, la ora 19.00, la sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Teatrului de Comedie, în spectacolul „Breaking News” se întâlnesc două lumi incompatibile: lumea puterii, a banilor, a influenţei şi lumea idilică a celui care refuză să se supună „zeilor” prezentului.  Nu există punte, nu poate exista comunicare între cele două lumi. Neînţelegerea şi dialogul „surzilor” pot stârni râsul dar pot, în aceeaşi măsură, îngrijora: piesa a fost scrisă, totuşi, în 1942, şi încă mai poate fi privită ca o situaţie de „ultimă oră”. Spectacolul actualizează şi accentuează spectrul unui prezent mereu repetabil, de care ne putem vindeca tocmai conştientizându-l.

„Lumea şacalilor din presa interbelică şi cea a marilor afacerişti care-i conduc din umbră este una idilică în comparaţie cu cea a majorităţii din media aşa zis independentă  din zilele noastre, al cărei principal rost este să aiurească pe bietul contribuabil, în aşa hal încât să nu mai înţeleagă nimic din ceea ce se petrece în jurul său, să-l mintă cu seninătate şi să-l manipuleze în folosul celor care deţin banii sau puterea. Spectacolul pe care l-am făcut împreună cu admirabilii actori ai Teatrului de Comedie nu vrea altceva decât să exprime un regret, acela că «breaking news» a luat locul‚ «ultimei ore»”, a spus Mircea Cornişteanu.

Spectacolul îi are în distribuţie pe: George Mihăiţă (Grigore Bucşan), Dragoş Huluba (Alexandru Andronic), Sandu Pop (I.D. Borcea), Andreea Samson (Magda Minu), Dan Tudor (Brănescu), Teodora Stanciu (Domnişoara Werner), Smaranda Caragea (Gaby), Aurora Leonte (Ana), Eugen Racoţi (Agopian), Marius Drogeanu (Ştefănescu), Ana Maria Turcu (Pompilia) şi Andrei Runcanu (Voicu).

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul de Comedie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.