Premiera spectacolului "Balena" de Samuel D. Hunter, în regia lui Andrei Huţuleac, se va juca la Sala Mare a Teatrului Metropolis vineri, începând cu ora 19.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul reprezintă prima producţie a stagiunii teatrale 2023-2024 şi este montat în premieră naţională, transpunerea cinematografică semnată de Darren Aronofsky fiind premiată la Premiile Oscar 2023.

"Balena" este un spectacol emoţionant, cu o poveste care se construieşte în jurul lui Charlie, un bărbat cu obezitate morbidă ale cărui alegeri l-au obligat să trăiască în solitudine, privat de contactul atât de necesar cu ceilalţi. În „nicăieriul" american, undeva în nordul statului Idaho, Charlie îşi simte inevitabilul sfârşit apropiindu-se şi decide să reia legătura cu fiica pe care nu a mai văzut-o de peste zece ani. Hăituit de singurătate, nefericire dar şi de alte dureroase absenţe, Charlie e gata să facă ultimii paşi spre împăcarea cu sine, dar şi cu cei pe care i-a rănit.

"Este o poveste despre iubire, dar mai ales despre absenţa ei. Despre marele gol pe care iubirea îl lasă, atunci când decide să plece, şi despre efortul disperat al oamenilor de a umple golul acela cu ceva. Mi-am dorit mult să fac un spectacol la care publicul să aibă sentimentul că priveşte personajele şi povestea lor ca prin gaura cheii. Şi, cu ajutorul unei echipe extraordinare de creaţie, cred că am reuşit", declară Andrei Huţuleac, regizorul spectacolului.

Distribuţia este alcătuită din actorii Sorin Miron (în rolul personajului principal, Charlie), Corina Moise (în rolul asistentei Liz), Cătălina Mihai (fiica lui Charlie, Ellie), Ştefan Radu (Elder Thomas, un Mormon) şi Andreea Mateiu (fosta soţie a lui Charlie, Mary), care reuşesc să creeze cu atenţie şi compasiune universul fragil şi în dezalcătuire al lui Charlie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.