Premiera spectacolului „Acasă/La zoo” de Edward Albee, montată pentru prima dată în România în varianta integrală, în regia şi traducerea lui Silviu Debu, scenografia Ioana Pashca, avându-i în distribuţie pe Ionuţ Grama, Ada Condeescu şi István Téglás, va avea loc în 21 şi 22 septembrie, de la ora 19.30, la Teatrul ACT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După „Capra sau Cine-i Sylvia?” (r: Alexandru Dabija, 2007), Edward Albee revine la Teatrul ACT cu o poveste despre iubire, dar şi despre cruzimea pe care ne-o putem provoca unii altora în fiecare zi. Cu o oarecare brutalitate şi cu un umor negru tipic lui Albee, textul „Acasă/La zoo” combină clasicul din 1958 - „The Zoo Story” cu piesa într-un act -  „Home Life”, scrisă în 2004. „Home Life” precedă întâlnirea fatidică a lui Peter (Ionuţ Grama) cu Jerry (István Téglás) pe o bancă din Central Park şi-l prezintă pe Peter împreună cu soţia lui Ann (Ada Condeescu). Sub aparenţa normalităţii se ascunde o poveste umană captivantă, care explorează temele izolării, singurătăţii şi dezumanizării.

"Pe lângă temele mereu actuale, cum ar fi - lipsa de comunicare, sexualitatea sau diferenţa dintre clasele sociale, textul «Acasă/La zoo» de Edward Albee ne propune spre dezbatere un subiect foarte interesant: oare când şi cât este bine să ne lăsăm conduşi de instinctul animalic? Şi când şi pentru câtă vreme este bine să ţinem acest instinct sub control? Indiferent de opţiunile pe care le-am alege, privind şi ascultând cele trei personaje ale piesei, ajungem la concluzia că instinctele animalice sunt săpate adânc în ADN-ul nostru. Indiferent de cât de mult am încerca să le negăm existenţa, mai devreme sau mai târziu, instinctele vor ieşi la suprafaţă în moduri extrem de surprinzătoare sau uneori chiar şocante, reamintindu-ne fiecăruia dintre noi: «Nu eşti o legumă. Stai liniştit. Eşti un animal. Şi tu eşti un animal»", spune Silviu Debu, regizorul spectacolului.

Biletele pot fi achiziţionate online din reţeaua mySTAGE sau de la casa de bilete a teatrului ACT (Calea Victoriei, nr.126).

"Acasă/La Zoo" este recomandat persoanelor cu vârsta de peste 16 ani. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.