Spectacolele "Caligula", în regia lui Mihai Măniuţiu, şi "Oblomov" regizat de Alexandru Tocilescu vor putea fi urmărite online, miercuri, de la ora 19.00, pe pagina oficială de Facebook şi pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Măniuţiu este printre regizorii care a montat de mai multe ori în cariera sa texte cu personaje importante din istoria şi dramaturgia universală ("Richard III", de W, Shakespeare, "Antigona", de Sofocle, "Caligula", de A. Camus, "Faust", de Christopher Marlowe). 

De asemenea, se numără printre acei creatori cărora le place să lucreze cât mai mult cu aceiaşi actori. În acest caz, cu Marcel Iureş, Oana Pellea şi Marian Râlea. Astfel, în 1996 a montat la Teatrul „Bulandra” spectacolul "Caligula", de Albert Camus, din distribuţie făcând parte actorii: Marcel Iureş, Irina Petrescu, Oana Pellea, Cornel Scripcaru, Marian Râlea, Silviu Geamănu, Ion Besoiu, Constantin Ghenescu, Mirela Gorea, Constantin Drăgănescu, Ionel Mihăilescu. Producţia a fost nominalizată la Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol în anul 1996.

Al doilea personaj prezent săpămâna aceasta la Teatrul „Bulandra” este Oblomov, cel care face ca nimeni altul elogiul lenei. Oblomov este întruchiparea lenei absolute, a plăcutei toropeli în starea de a nu face nimic, devenită mod de existenţă.

"Oblomov", după I.A.Goncearov, dramatizarea Mihaela Tonitza Iordache a fost pus în scenă de cunoscutul şi regretatul Alexandru Tocilescu, cheia spectacolului fiind tocmai lenta scufundare într-o regală lâncezeală.

"Oblomov" s-a jucat pe scena Teatrului "Bulandra" timp de mai multe stagiuni şi a fost premiat în 2003 cu Premiul Naţional pentru cel mai bun actor (Mihai Constantin), nominalizat în 2004 la Gala Premiilor UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol secundar (Virginia Mirea) şi premiat în 2004 cu premiul UNITER pentru cea mai bună scenografie (Dragos Buhagiar).

Din distribuţie fac parte actorii: Mihai Constantin, Constantin Dinulescu, Mihai Verbiţchi, Ana Maria Moldovan / Nicoleta Hâncu / Corina Moise, Virginia Mirea, Şerban Cellea, Ion Besoiu, Rudy Rosenfeld, Gheorghe Ifrim, Şerban Pavlu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.